Menü Tasarım Fiyatları 2023

Menü Tasarım Fiyatları 2023

Kafe, restoran ve gıda sektöründe hizmet veren işletmeler müşterilerine ürün ve hizmetleri sunabilmek için bir menüye ihtiyaç duyarlar. Menüde ürünlerin isimleri, fiyatları ve görselleri olabilir.

Menü müşterinin ilk göz atacağı alan olduğu için özenle tasarlanmalıdır. Menü tasarımı konusunda profesyonel bir ekiple çalışmalı ve mutlaka ürünlerin gerçek görsellerine yer vermelidir. Bu durumda profesyonel bir ajans ile çalışırken menü tasarımı için belirli bir bütçeniz olması gerekiyor.

Menü tasarım fiyatları menünün genişliği, hizmet detayları ve tasarım ögelerine göre değişiklik gösteriyor. Ekibimiz sektörünüz ne olursa olsun işletmeniz için prestij yüklü, ilgi çekici ve kaliteli menüler tasarlıyor. Detaylı bilgi ve hizmet alımı için hemen bizi arayabilirsiniz.

Menü Tasarım Fiyatları Neye Göre Değişir?

İşletmeniz için bir menü tasarımı yaptıracaksanız deneyim, çalışma süresi gibi birçok özelliklere ek olarak fiyatları değiştirecek bazı özel durumlar olmaktadır. Menü tasarım fiyatları şu noktalara göre değişir;

  • Menünüzün Boyutu

Restoranınız için bir menü tasarımı oluşturmak, kendinizi rekabetten ayırmak ve müşterileriniz üzerinde kalıcı bir izlenim bırakmak için harika bir yol olabilir. Ancak herhangi bir hizmette olduğu gibi maliyet bir dizi faktöre bağlı olarak değişebilir.

Restoran kafenizdeki veya paket servis menünüzdeki yemek sayısına bağlı olarak, bunun menü tasarımının ne kadar büyük olacağı üzerinde bir etkisi olacaktır. Oluşturduğumuz en yaygın menü tasarımı, düz ve çift taraflı olarak yerleştirilmiş A3 boyutunda veya üç katlı olup menüyü tutmak için daha kompakt hale getirir.

Bu boyuttaki menüler, tutulması kolay, okunması kolay ve basılması nispeten ucuz olan harika görünümlü bir menüye sahip olmak isteyen restoranlar için mükemmeldir. Bir baskı teklifine ihtiyacınız varsa bu konuda da yardımcı olabiliriz.

Bununla birlikte bazı restoranlar daha büyük menülere sahip olabilir. Bu nedenle bunlar A4 kitapçıkları olarak tasarlanma eğilimindedir veya basılı menünün boyutunu artıracak ek katlanabilir özelliklere odaklanmak gerekir. Menü boyutu fiyatlandırmada önemli bir etmendir.

  • Yemek Fotoğrafı Çekimi

Bazı restoranlar, yemeklerinin fotoğraflarını menüye dahil etmeyi ister. Bu durum paket servis menü tasarımında daha çok tercih edilmektedir.

Menülerinde yüksek kaliteli yemek fotoğrafçılığı kullanan bir restoranın daha fazla müşteri çekebileceğini söyleyebiliriz. Bu fotoğraflar  menünün genel tasarımına iyi uyuyor. Ayrıca menüye rustik, sade bir his veriyor.

Tasarladığımız birçok restoran menüsü görüntü içermez, çünkü müşteriyi mevcut çeşitli yemekler hakkında bilgilendirmeye yardımcı olan temiz ve okunması kolay bir menü formatı oluşturmayı amaçlıyoruz. Resimlere yer vermemek menünün boyutunu küçük tutmaya da yardımcı olur.

Ekibimiz sizler için profesyonel fotoğrafçıları ile stüdyo çekimleri eşliğinde menünüz için kaliteli görseller çekiyor ve restoran menüsünde bu görsellere yer veriyor.

Menü Tasarımı İçin Neden Current Works?

Harika restoran menüsü tasarımları bir yemek deneyimini geliştirebilir, müşterilerin tatmin edici seçimler yapmasına yardımcı olabilir ve iştahı canlandırabilir. Bununla birlikte bir menü, bir restoranın sahip olduğu yemeklerin bir listesinden daha fazlasıdır; iyi tasarlanmışsa, bir restoranın kimliğini iletebilen ve kar elde edebilen güçlü bir markalaşma parçasıdır.

Current Works menü tasarımı sürecinde şu noktalara odaklanıyor;

  • Göz Tarama Modellerini Kullanıyoruz

Ajanslar restoran menülerini yıllardır menülerini müşterilerin gözlerinin doğal olarak sağ üst köşedeki   çekildiği ve daha yüksek kârlı ürünlerini oraya yerleştirdiği varsayımıyla tasarlıyor. Bununla birlikte, yeni araştırmalar, müşterilerin menüleri sol üst köşeden başlayarak bir kitap gibi okuma eğiliminde olduklarını göstermektedir. Bu nedenle göz tarama modellerini kullanıyoruz.

  • Menüyü Mantıksal Bölümlere Ayırıyoruz

Mezelerden başlayarak öğeleri sırayla ve mantıksal gruplar halinde düzenleyerek müşterilerin yemek aramasını kolaylaştırıyoruz.

  • Kaliteli ve Gerçek Fotoğraflar Kullanıyoruz

Fotoğraf kullanıyorsanız yüksek çözünürlükte olabilecek son derece yüksek profesyonel kalitede olmaları gerekir. Yemeğin kalitesini müşterinin hayal gücüne bırakmak genellikle tarzımız değil. Çünkü müşterinin birebir aynı ürünü görmesi için ürünlerin gerçek fotoğraflarını tercih etmeyi istiyoruz.

  • İllüstrasyon Kullanıyoruz

Fotoğraf çekmek istemeyen müşterilerimiz için illüstrasyonlar kullanmayı tercih ediyoruz. Evrensel olarak çekici olma olasılıkları daha yüksektir ve restoranın kişiliğini iletmeye yardımcı olabilirler.

  • Para Birimi İşaretlerini Vurgulamıyoruz

Müşterileri ne kadar harcadıklarının farkında olması önemlidir. Araştırmalar, para birimi işaretleri atlandığında müşterilerin daha fazla harcama yapma olasılığının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Bu nedenle para birimi işaretlerini vurgulamıyoruz.

  • Kutucuklara Yer Veriyoruz

Kutular bir grup menü öğesine dikkat çeker ve genellikle restoranlar tarafından makarna ve diğer karbonhidrat bazlı ürünler gibi en yüksek kar marjlarına sahip yemekleri tanıtmak için kullanılır. Bizler de menülerde kutucuklara yer veriyoruz.

  • Tipografi

Etkili tipografi, bir restoranın markasını iletecek ve okunaklı bir menü ile sonuçlanacaktır. Yazı tipi seçimi, sayfaya rahatça sığması için gereken metin miktarı gibi bir dizi pratik faktöre bağlı olabilir. Birden fazla yazı tipi kullanmak (örneğin, menü öğelerinin adlarını ve açıklamalarını ayırt etmek adına), müşterilere menüde rehberlik etmeye yardımcı olabilir.

  • Uygun Renkleri Seçiyoruz

Hedef kitlenize ve restoranın temasına göre renkleri seçin. Farklı renklerin bir izleyici üzerinde farklı psikolojik etkileri vardır. Bu nedenle renk düzeniniz bir restoranın ruh halini ayarlamaya yardımcı olacak ve belirli gıda maddelerine dikkat çekecektir.

Menü Tasarımının İlkeleri Nelerdir?

  • Sayfa Boyutu

Menünün boyutu, karar verilmesi gereken menü tasarımının ilk öğesidir. Diğer her şey menünün sayfalarına girecek ve bu nedenle kaç tane yemek sunulduğunu bilmek sayfa boyutunu büyük ölçüde etkileyecektir. Çoğu restoran menüleri için standart bir boyut kullanır. Ancak bazı alternatifler vardır. Çok sayıda seçeneğe sahip aile tarzı restoranlar, her şeyin uymasını sağlamak için genellikle tabloid boyutunda menüler kullanır. İçecekler, özel yemekler ve happy hour spesiyaliteleri genellikle standart bir menüden biraz daha küçük olan kendi menülerine sahiptir.

  • Sütunları Kullanma

Sütunların kullanımı daha temiz, daha akıcı bir çekicilik sağlar. Sütun genişliğinin boyutu genellikle mutfağa göre farklılık gösterir. Kaliteli yemek menüleri, geniş kenar boşluklarına sahip tek bir sütun kullanır. Aile tarzı restoranlar, mevcut yiyecek çeşitliliğini farklı bölümlere ayırmak için birden fazla sütunu tercih ederken diğer restoranlar daha az sayıda sütun tercih ederler.

  • Görsel Çekicilik

Yiyeceklerin yerleştirilmesi genellikle mezelerden başlayarak, mezelere geçerek, içeceklerin yanında arkada tatlı bulunan yemek ilerlemesiyle yapılır. Bununla birlikte, görsel görünümle oynamak için yer vardır ve burası profesyonel bir tasarımcının yerleştirme için fikir sağlamaya yardımcı olabileceği yerdir. Özel teklifler veya sınırlı süreli teklifler gibi bazı öğeler renklerle veya kendi kap kutularıyla vurgulanabilir. Menü ne kadar göz alıcı olursa, lokanta her kategoriyi o kadar çok dikkate alır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir